lauantai 26. toukokuuta 2012

Maailma kylässä


Kävin tänään Helsingissä Maailma kylässä – festivaaleilla (http://www.maailmakylassa.fi/etusivu), mistä on muodostunut minulle keväinen loppuhuipennus. Aluksi lukioikäisenä menin sinne kevään viimeisten kokeiden jälkeen pääasiallisesti maistelemaan uusia ruokalajeja, mutta myös kansainvälisen tunnelman innoittamana. Vuosien varrella motivaatio on vaihtunut ruokateltoista myös infotelttoihin, joista löytyy mahdottoman paljon inspiroivaa tietoa, mahdollisuuksia ja lisäksi ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista. Tietysti ruokateltat ovat edelleen tärkeä osa festivaalia, vaikkei enää se ainoa juttu.

Tällä kertaa etsin kuumeisesti uutta tietoa yhdistyksistä, hankkeista, yms. Päätin koota tänne top 3 mielenkiintoisimmista jutuista:

1.       Kirjastot & kehitys – Yhteistyötä Namibian, Tansanian ja Suomen kirjastojen välillä:
Mukana on 20 kirjastoa Namibiasta ja kaksi Tansaniasta, joiden kautta pyritään poistamaan köyhyyttä sekä lisäämään tietoyhteiskuntapalveluita. Työntekijöitä koulutetaan myös Suomessa.

2.       Liike ry – Liikunnan Kehitysyhteistyö:
Nyt on pakko lainata infolapusta: ”Liikunta on kansainvälinen vaikutuskeino, jonka avulla voidaan ehkäistä konflikteja ja lisätä demokratiaa sekä tasa-arvoa. Liikunta toimii puskurina poliittisten kiistojen välissä ja auttaa esimerkiksi pakolaisia sopeutumaan uuteen yhteiskuntaan.”

3.       Reilun matkailun yhdistys:
Yhdistys lisää tietoisuutta matkailun vaikutuksista luontoon ja paikallisiin sekä painottaa eettisiä valintoja. Tämä liittyy hyvin myös edelliseen blogitekstiin.

Jos teillä on aikaa, huomenna olisi vielä mahdollisuus käydä festareilla. Menkää vaikka kuuntelemaan Jukka Poikaa ja maistamaan voikukilla höystettyä afrikkalaista ruokaa sekä kuulemaan kännykkäteollisuuden pimeästä puolesta. Ihan must!

Terveiset Helsingistä Maailma kylässä -tunnelmista Graciaksen säestämänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti