maanantai 16. joulukuuta 2013

VUOSI VALIOKUNTAA


Viime tammikuussa astelin jännittyneenä  ensimmäiseen TYYn kehitysyhteistyövaliokunnan kokoukseen. Mielessä pyöri, millaisia tyyppejä paikalla mahtaisi olla ja miten sitä pitäisi itsensä fiksusti esitellä. Olisinkohan ainoa uusi kasvo ja ihan pihalla kaikesta? Viikko sitten istuin jo vuoden viimeisessä valiokunnan tapaamisessa. Menikös se vuosi tässä tosiaan?  Mitä kaikkea mahtuikaan ensimmäisen ja viimeisen kokouksen väliin?

Ainakin ensimmäisen tapaamisen jännitys oli aivan turhaa. Ensimmäisenä iltana ja vuoden aikana ehdin tutustua joukkoon ihania ja kiinnostavia ihmisiä. Valiokunnan tapaamisissa pöydän ympärille kertyi eri tiedekuntien opiskelijoita erilaisine taustoineen. Yksi oli tullut paikalle keräämään konkreettista kokemusta kehitysyhteistyön hankehallinnoinnista, toinen halusi tehdä jotain ”mukavuusalueensa ulkopuolella” ja oppia uutta, kolmas oli kiinnostunut erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja halusi samalla tehdä jotain, jonka koki merkitykselliseksi. Kaikkia pöydän ympärillä yhdisti kiinnostus kehittyviin maihin ja vieraisiin kulttuureihin. Maailma ei  tosiaan rajoitu pelkkään kampusalueeseen, vaikka joskus siltä tuntuukin.

Vuoteen mahtui kokouskahvien ja pöytäkirjojen lisäksi myös erilaisten tapahtumien ja tempausten järjestämistä, tiedottamista, ständeillä seisomista, hankehallinnointikoulutuksia, blogikirjoituksia ja kiinnostavia seminaareja. Vuosi oli oikeastaan paljon huikeampi kuin odotinkaan. Vaikka tässä ajassa ei nyt ihan maailmaa pelastettukaan, niin mukaan tarttui aimo annos kokemusta. Oma tuleva työura toivottavasti löytyy kehitysyhteistyön parista, joten yksi askel kohti unelmien työpaikkaa on jo ainakin otettu.

Ensi vuonna TYYn kehitysyhteistyövaliokunta edustaa nimellä Kehitysyhteistyösiipi. Haku on käynnissä nyt ja päättyy 7.1.2014 klo 12. Oli Sinun syysi ja motivaation lähteesi sitten minkälainen vain, hakea voit helposti osoitteessa: http://www.tyy.fi/node/4314



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti