maanantai 9. joulukuuta 2013

RIP Madiba


Ystäväni on lähdössä Etelä-Afrikkaan opiskelemaan ensi vuodeksi. Viime torstaina keskustelimme muutosta ja kaikesta mitä siihen liittyy, turvallisuustilanteesta Kapkaupungissa, apartheidistä ja tietysti Nelson Mandelasta. Mietimme kauanko vanha mies vielä jaksaa sinnitellä. 

Myöhemmin illalla joku huomasi uutisen, että Mandela on menehtynyt. Seuraavana aamuna omaa some-uutisvirtaani selaillessani lähes kaikki päivitykset käsittelivätkin Mandelaa, Madibaa.

Muistan lapsena etten aina ollut varma kuka Kofi Annan ja kuka Nelson Mandela. Suurempaa hämmennystä kuitenkin aiheutti miehen sovinnollinen asenne 27 vuoden vankeuden jälkeen, lapsen nähden täysin syyttä, tai ylipäätään koko apartheidin käsite.

Yksittäisten ihmisten ohella Mandelaa muistelivat lehdet ja eräs julkaisu kirjoitti jopa, että Nelson Mandela tulee olemaan ensimmäinen poliitikko, jota maailma oikeasti tulee kaipaamaan. 


Seuraavana päivänä juhliessamme Suomen itsenäisyyttä, joku keksi että Mandela on vain 7 kuukautta Suomen valtiota nuorempi. 

Rest in peace Madiba.


Laura Pätsi


kuva lainattu: http://www.revolution-daily.com/rip-madiba/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti